Pagina's

dinsdag 10 juli 2012

Euh?

Toen ik 2 jaar geleden in Gent kwam wonen moest ik toch wel gewoon worden aan al die uitbundige, extraverte mensen. Niet dat ik dat niet leuk vind, integendeel! Maar ik had allesbehalve weet van die soort spontaniteit die hier te vinden is.

Zo geschiedde vandaag een bezoekje aan de bib, waarbij je eigenlijk informatieve boeken zoekt van uw reisbestemming. Ziet dat daar geen enkelen boek meer te bespeuren is en dan maar dieetboeken meepakt. Ja ok, iets totaal anders maar ik wou het 1 en ander uitpluizen.
Staat ge aan de lift (i know met dieetboeken de lift nemen...) en bekijkt er een vrouw tegen u de boeken die ge vast hebt.
"gaat ge dieeten toch? Ist nodig?" Neen madam ik ga bloemschikken en dieetboeken zijn daar ideaal voor...
Maar dat heb ik natuurlijk niet echt gezegd, ik ben op dat gebied een echte broekschijter.
Nuja zo ging het gesprek verder, terwijl ik, met het schaamrood op de wangen, mijn boeken wat wegmoffelde en madam verder ging "ja jong ik ben ook serieus vermagerd ze, maar die boeken... ge gelooft dat toch niet zeker?" Uhm.. neen ja kweet ni, ik wil ze eens lezen he, daarom kom ik ook naar de bib...
ping daar is de lift, we stappen beide in, gelukkig moet zij naar een ander verdiep dan ik.
"Och ge gaat uw lijf kapot maken daarmee, ik meen het ze, en ge zijt stier van sterrenbeeld zeker?" 
Neen eigenlijk niet, ik ben kreeft.
"Kreeft? ooh ja inderdaad nu ge't zegt, vocht ophouden he? Ik ken dat probleem! Smijt die boeken weg, das allemaal zever. En wilt ge kinderen?"
Ja, ja eigenlijk wel.
Madam knikt uitbundig ja en ik wou absoluut niet vragen waarom ze nu plots ja begon te knikken op het feit dat ik kinderen wil en ik dieetboeken vast heb.
Ondertussen: ping, madam is op haar verdiep.
"Dat komt allemaal in orde! Zeker en vast! knipoog"

Ik loop wat verbouwereerd naar de balie en twijfel of ik die boeken nog wel wil.

De boeken heb ik uiteindelijk meegenomen maar de poging om ze te lezen zal voor morgen zijn, na mijne créme met notjes op is...

donderdag 5 juli 2012


Hopla, plots nam ik blogverlof zonder het te beseffen! Het verhuizen binnen de maand was dan toch duidelijk sneller dan ik mij ingebeeld had. Meestal kan ik niet wachten, heb ik geen geduld en wil ik alles zo snel mogelijk zien gebeuren. Maar daar had ik mij toch wat in mispakt. Ik denk dat ik een rommelmarkt op mezelf kan beginnen. Maar na het onaangename komen nu wel de verbouwplannen natuurlijk! Aaaah Pinterest, eindelijk kan ik u gebruiken! En natuuuurlijk zal ik alle updates posten, tenminste als ik niet verga tussen het stof.




Maar om de draad terug op te nemen, begin ik met een heeeeerlijk recept. Daar ik dinsdag een grijs haar bij kreeg en niet meer begin de 20 maar ook geen 30 ben maakte ik deze aardbeientiramisu. Het recept vond ik op Pinterest maar ik heb het recept hier en daar aangepast.

















Aardbeientiramisu

Wat heeft u nodig?

De siroop waarin de koekjes worden gesopt: 
300gr aardbeien voor de siroop - 100gr suiker - 300ml water - scheut amaretto

De tiramisu op zich:
400gr lange vingers - vanille extract - 500gr aardbeien - 3 eieren - 125gr suiker - 250gr mascarpone

En we beginnen eraan!

Voor de siroop mix je alle ingrediënten en breng ze aan de kook.
Indien je de versie van de foto wil maken gebruik je best een springvorm anders is een gewone rechthoekige vorm ook goed. 
Voor het maken van het beslag:
Klop eerst de 3 eiwitten op. Meng nadien in een andere kom de eierdooiers, suiker,vanille en mascarpone. Voeg dan voorzichtig de eiwitten toe aan het mengsel.
Probeer dit nu niet op te eten voor je begint aan het maken van de taart ;)
Snij alvast de aardbeien in kleine stukjes.

En nu:
Dompel de koekjes met 1 kant in de siroop (anders worden ze helemaal slap) en plaats ze tegen de zijkant van de springvorm. Is het normaal dat ze omvallen en je ze wel 10x moet tegenhouden? Ja. Zonder knoeien lukt dit niet.
Vervolgens dompel je op dezelfde wijze de koekjes voor het maken van de bodem? Plaats de droge kant langs onder. Ik goot er nog wat van de siroop over zodat de koekjes zeker nat genoeg zijn (en wat amaretto ook :) ).
Giet een deel van het beslag over de koekjes (mmm!) en strooi al een deel van de aardbeienstukjes hierover (duw ze lichtjes in het beslag).
Leg nadien terug een laag van -in siroop gesopte- koekjes en giet er nog wat siroop en amaretto over. 
Giet er dan de rest van het beslag over. Laat een nachtje opstijven en verdeel er de rest van de aardbeienstukjes over. 
Als je de springvorm lost blijven de koekjes wel hangen langs de zijkant, door de siroop, maar voor de zekerheid (om het ding te vervoeren) heb ik er nog een lintje rond gebonden.


SMAKELIJK!