Pagina's

woensdag 28 mei 2014

De tuin.

Tuinieren, iets dat ik in mijn hoofd altijd een ietsiepietsie beetje romantiseer. Maar in werkelijkheid is het uren onkruid trekken omdat we veel te lang wachten en ik eigenlijk absoluut het geduld niet heb voor een moestuin. Het zen gevoel ontbreekt me wanneer ik in de tuin werk, op mijn lui gat zitten terwijl ik iemand in de tuin zie werken is dan weer wat anders :)

Er komt in de komende jaren nog een achterbouw en dan plannen we om de tuin ook aan te pakken. Ik kijk al uit naar het nieuwe terras, geen duizenden steentjes meer die elk op anarchistische wijze kiezen om ergens anders te gaan liggen dan op de plaats dat ze moeten liggen. Maar tot dan liggen mijn 2 melkflessen deze zomer te braden in onze huidige tuin.

Achteraan onze tuin hebben we een klein stukje grond waar eigenlijk enkel maar onkruid op gekweekt werd. Tot mijn vader enkele weken geleden vond dat we dat stukske maar eens moesten opkuisen. Ik zag de bui al hangen ;) Voor zover ik me kan herinneren hadden wij altijd een moestuin, eentje met aardbeitjes en verse sla. En hoe tof ik dat ook vind, ik kan me daar zelf niet aanzetten. Ik begin meestal enorm enthousiast maar dan het onderhouden zelf.. da's andere koek. Mijn poging tot tuinieren beperkt zich tot een muntplant die heel de bak inpalmt en een frambozenplant waar ik eigenlijk niet weet wat er mee te doen Maar bon, hij vond dus dat dat stukske grond opgevuld moest worden met wat groenten die hij zou onderhouden. Onder "wat groenten" verstaan we sla, tomaten, groene/witte kool, broccoli, peterselie, rode biet en nog iets wat ik vergeten ben. Er stond ook al munt, rabarber en schone bloemekes.
En toen begon hij samen met de wederhelft aan de moestuin. En ik moest lachen :) want de papa is chauffagist ofte installateur van centrale verwarming. Onze garage lag vroeger steeds vol met buizen in alle kleuren, ik herinner me niet anders dan dat ik daarmee speelde. En zo werd onze moestuin vroeger ook opgebouwd uit allerlei soorten buizen. En nu dus ook :) Wie weet is dit een gat in de markt en gaat iedereen nu spontaan chauffagebuizen gaan kopen ;) Simpel, snel en goedkoop.

Lovely, zo'n beetje nostalgie.
(en stiekem ga ik toch wel elke dag eens kijken of mijn tomaatjes er nog niet doorkomen :) )


0 reacties:

Een reactie posten