Pagina's

donderdag 5 juli 2012


Hopla, plots nam ik blogverlof zonder het te beseffen! Het verhuizen binnen de maand was dan toch duidelijk sneller dan ik mij ingebeeld had. Meestal kan ik niet wachten, heb ik geen geduld en wil ik alles zo snel mogelijk zien gebeuren. Maar daar had ik mij toch wat in mispakt. Ik denk dat ik een rommelmarkt op mezelf kan beginnen. Maar na het onaangename komen nu wel de verbouwplannen natuurlijk! Aaaah Pinterest, eindelijk kan ik u gebruiken! En natuuuurlijk zal ik alle updates posten, tenminste als ik niet verga tussen het stof.




Maar om de draad terug op te nemen, begin ik met een heeeeerlijk recept. Daar ik dinsdag een grijs haar bij kreeg en niet meer begin de 20 maar ook geen 30 ben maakte ik deze aardbeientiramisu. Het recept vond ik op Pinterest maar ik heb het recept hier en daar aangepast.

















Aardbeientiramisu

Wat heeft u nodig?

De siroop waarin de koekjes worden gesopt: 
300gr aardbeien voor de siroop - 100gr suiker - 300ml water - scheut amaretto

De tiramisu op zich:
400gr lange vingers - vanille extract - 500gr aardbeien - 3 eieren - 125gr suiker - 250gr mascarpone

En we beginnen eraan!

Voor de siroop mix je alle ingrediënten en breng ze aan de kook.
Indien je de versie van de foto wil maken gebruik je best een springvorm anders is een gewone rechthoekige vorm ook goed. 
Voor het maken van het beslag:
Klop eerst de 3 eiwitten op. Meng nadien in een andere kom de eierdooiers, suiker,vanille en mascarpone. Voeg dan voorzichtig de eiwitten toe aan het mengsel.
Probeer dit nu niet op te eten voor je begint aan het maken van de taart ;)
Snij alvast de aardbeien in kleine stukjes.

En nu:
Dompel de koekjes met 1 kant in de siroop (anders worden ze helemaal slap) en plaats ze tegen de zijkant van de springvorm. Is het normaal dat ze omvallen en je ze wel 10x moet tegenhouden? Ja. Zonder knoeien lukt dit niet.
Vervolgens dompel je op dezelfde wijze de koekjes voor het maken van de bodem? Plaats de droge kant langs onder. Ik goot er nog wat van de siroop over zodat de koekjes zeker nat genoeg zijn (en wat amaretto ook :) ).
Giet een deel van het beslag over de koekjes (mmm!) en strooi al een deel van de aardbeienstukjes hierover (duw ze lichtjes in het beslag).
Leg nadien terug een laag van -in siroop gesopte- koekjes en giet er nog wat siroop en amaretto over. 
Giet er dan de rest van het beslag over. Laat een nachtje opstijven en verdeel er de rest van de aardbeienstukjes over. 
Als je de springvorm lost blijven de koekjes wel hangen langs de zijkant, door de siroop, maar voor de zekerheid (om het ding te vervoeren) heb ik er nog een lintje rond gebonden.


SMAKELIJK!

7 opmerkingen:

  1. dat ziet er heerlijk uit!! bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amaai, dees lees ik liever nie nu ik net op dieet ben :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha maar je kan ze altijd maken voor de familie/vrienden en enkel dan de aardbeien opeten ;)

      Verwijderen
    2. haha, neeje da gaat nooit lukken :) nekeer ik begonnen ben, ben ik een veelvraat :)

      Verwijderen
  3. Hallo! Nog even reageren om je te laten weten dat ik de tiramisu gemaakt heb dit weekend! Wel het ik mijn eigen recept gebruikt voor de mascarponecrème omdat ik het liever zonder eitjes eet, maar voor de rest heb ik hetzelfde gedaan en het was superlekker! iedereen was zeer enthousiast! Merci voor de goeie tip dus!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Och leuk! Ik heb hem ondertussen ook al een 4 tal keer gemaakt, het blijft een favoriet. En vooral makkelijk voor een feestje aangezien het zo snel klaar is :)

      Verwijderen
  4. waaaw, lijkt me inderdaad héél lekker!
    Merci voor het receptje ;-)

    BeantwoordenVerwijderen