Pagina's

donderdag 19 december 2013

Roodkapje en de boze peter pan

Verkleden, iets waar ik vroeger zo'n hekel aan had. Ik woonde vroeger tegen dé verkleedstad, Aalst, maar ging praktisch als enige niet verkleed naar de stoet. Ik werd dan nog liever vierkant uitgelachen dan zelf iets aan te moeten trekken. Maar sinds de kerstfeestjes van de wederhelft zijn werk is dat helemaal veranderd. Geen idee waarom, het feit dat het minder marginaal is zal er misschien wel mee te zien hebben..
Maar dus die kerstfeestjes! Ieder jaar werken ze met een thema, dit jaar een thema waar ik zo blij mee was nl. Fairy or Scary.
Want geef toe, bij dit thema kan je gewoonweg alles zijn. Van de banaan in Jungle Book tot de krokodil in Peter Pan. Was ik dus blij want met de bobbel die meer en meer groeit is niet alles even flatterend. 
Die van mij wou verkleed gaan als Peter Pan en zag mij al als happy rondhuppelend Tinkerbelletje. Niet dus.
Ik ging er gewoon uitzien als een ontplofte groene bol met vleugelkes en pantoffels met toefkes op. 
Ik wou Roodkapje en natuurlijk hem dan in een boze wolf pakske hijsen. Ook een niet dus.
Maar ik bleef voor mijn gemak toch bij het Roodkapje verhaal en hij bij zijn Peter Pan verhaal.
Voor Roodkapje te zijn had ik een kleedje nodig waar "den bol" mee in kon en een cape natuurlijk.
Ik had thuis nog een kleedje hangen waar ik nog in kon en zo goed zat dat ik het graag in't rood wou.
En zoals altijd ben ik daar serjeuz op tijd mee met zo'n dingen. Dus zelf overtekenen zag ik al niet meer zitten. Moederlief voelde de bui al hangen bij de woorden "maaa, ik heb een kleedje nodig.. vrijdag..in't rood.... met ne cape".

Terwijl vaderlief de wc boven aan't installeren was (want ja verbouwen doen wij hier ook nog!) tekende de mama mijn kleedje en zocht ik een patroon voor de cape.
In die week werd mijn kleedje als eerste afgewerkt in een mooie rode dikke tricot van De Stoffenkamer, ge gaat het met iets mindere foto's moeten doen want het enige zonlicht dat ik zie is tijdens mijn werkuren en ik vrees dat ze Roodkapje hier niet appreciëren.De dag nadien dus nog een cape voorzien, het was toen donderdag en vrijdag was het kerstfeest. Zoals ge ziet, nog een zee van tijd over. 
Ik gebruikte dit patroontje en indien je van plan bent dit te gebruiken dan raad ik u een tafel van minstens 2 meter diepte aan.. 31 A4'kes aan elkaar plakken is al meer werk dan de cape op zich. Maar goed, een duidelijk patroon, een fleece'ke van de Ikea en tricot van De Stoffenkamer gaven dit als resultaat:Het roze lint werd vast gestikt tussen de tricot en voering maar was eigenlijk iets te dik om steeds mooi geknoopt te blijven.

Het geheel zag er zo uit:En om dan uiteindelijk bij de essentie van mijn titel te komen, het meesterlijke duo Roodkapje en de boze Peter Pan:


Checkt vooral die Photoshop skills!Maar nu ik het toch over sprookjes en Roodkapje etc. heb, denk ik net aan het bos, ahja daar staan bomen in! Moh seg, heb ik nu net geen boom gemaakt voor de Maakboom wedstrijd :O
*zet de grootste puppy ogen op* willen jullie alstublieeeef nog een stemmetje geven op mijn boom? 
In ruil moogt ge mij al uw wedstrijden doorgeven waar ik een stem kan op geven! 5 opmerkingen:

 1. Lol voor de 'in ruil moogt ge mij al uw wedstrijden doorgeven'. Tricky! Heerlijk kostuum wel, ik ben wél een grote verkleedfan met veel beschamend fotomateriaal als resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik mij bedenk hoeveel vind ik leuk knopjes/initiatieven via blogger ik heb gesteund dan vind ik dat wel een goeie ruildeal hoor :p
   Ik moet wel toegeven dat ik dat verkleden wel begin leuk te vinden, wie weet ga ik volgend jaar all the way.

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen