Pagina's

maandag 8 oktober 2012

Getest

Het moet zo een maand geleden geweest zijn dat ik een mail ontving voor het testen van een strijkijzer.
Ik hoor u meteen denken, "ohnee nog zo één". Maar geloof mij ik was daar ook niet voor te vinden.
Waarom zou ik nu in godsnaam een strijkijzer willen testen dat ik na een week zou moeten teruggeven?

Helaas was mijn nieuwsgierigheid groter dan mijn gezond verstand. Again.
Dus ging ik in op het aanbod want als mijn huidige strijkvriend het begeeft dan wil ik weten of het nuttig is om een duurder exemplaar aan te schaffen.
Na een paar keer over en weer gemail met een uiterst vriendelijke dame ontving ik mijn logé voor een week.De Pro Express TURBO stoomgenerator anti-kalk van Calor. Zie hem daar staan in al zijn glorie.
Toevallig was die dag de mama op bezoek en had ik vrijwel het gevoel dat zij meer enthousiast was dan ikzelf. Ik had nog maar getekend voor ontvangst en de doos was al geopend. Gelijk een kind in een speelgoedwinkel zoals ze zeggen...

Als 2 volleerde testers begonnen we met het echte werk.
Ik: "oh zo schoon en zo gemakkelijk enal met dat snoer dat van zen eigen oprolt"
Moeder: "jamaar kom steekt dat hier is in, met al die knopkes zijde niets é da moet kunnen strijken."
De conversatie liep dus deels op zen gents, deels op zen aalsters, ik had het beter gefilmd, daar had ge waarschijnlijk meer aan.

Ok ze had wel een punt maar toch! Ik vond het heel prettig in de hand liggen en het viel mij meteen op dat ik veel minder moest sleuren voor het water in het reservoir te krijgen daar je het er gewoon kan uithalen.
En dan spreek ik nog niet over het snoer dat automatisch oprolt en de stevigheid van het toestel zelf. Mijn huidig exemplaar heeft soms de neiging om te kantelen wanneer ik het even recht zet. 
Bij de Prox Express is dit niet het geval omdat het snoer zich bovenaan bevindt. Mijn mama vond dit dan weer een nadeel omdat hierdoor je arm tegen het snoer leunt.

Over het strijken zelf hadden we allebei een andere mening, de mama vond het eigenlijk niet veel anders dan een gewoon strijkijzer maar ik vond dat het strijken wel sneller ging. Bij het gebruik van de stoomfunctie hadden we wel even een gorillas's in the mist momentje, je kan dit wel bijregelen maar toch bleef het een immense hoeveelheid stoom produceren. Of dit nu een voor- of nadeel is laat ik aan u over, kracht zat er alleszins achter!

Conclusie: moest ik het cadeau krijgen zou ik immens blij zijn maar zelf vind ik het ietwat te duur. Hoewel ik wel moet toegeven dat ik sterk twijfel voor toch eentje aan te schaffen. Het heeft heel wat handige extra's en ik ben nu eenmaal gadget-gevoelig.

3 opmerkingen:

 1. Hier een Lucy basterd die er eentje van haar moeder cadeau krijgt :) kmoet wel nog wachten tot kerst ma kom :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ooh! sjansaar! Ik ga hier ook nog nekeer aan de mouw moeten trekken :p en voor ge het weet ist kerstmis hoor, tvoelt nu al zo winters aan...

   Verwijderen
 2. Ik heb er zo eentje maar een vorig model. Mijn snoer rolt zich niet van zelf op. Maar ik zou het voor geen geld van de wereld willen missen. Het is dan ook, naast mijn naaimachine, de beste partner in al mijn naai-projectjes

  BeantwoordenVerwijderen