Pagina's

woensdag 5 februari 2014

BRÅKIG en de hormonen

Ik denk dat ik ondertussen de nieuwe tijdelijke collectie van Ikea niet meer moet voorstellen? Die waar iedereen, inclusief mezelf, een beetje hebberig van werd. De mooie pastelkleurige meubeltjes en de geometrische vormen die maar een héél klein beetje op Ferm Living lijken.
Maar daar kon mijn gemoedsrust wel mee leven, alleen na enkele mailtjes met Ikea bleek dat de collectie niet naar België zou komen :( Bon ja dan maar geen Brakig dacht ik. 

Afgelopen weekend was ik voor de zoveelste keer het internet aan't afschuimen voor een passende commode voor de kinderkamer. Ik wil nl. geen standaard kinderkamer kopen, ik wou graag zo'n tof exemplaar in een pastelkleur gecombineerd met een wit bedje. Maar nog voor ik zwanger werd was ik al op zoek naar zo'n kastje, ontmoedigd voor de zoveelste keer dat zo'n tof retro-pastelkleurig kastje immens veel geld kost gaf ik ver de moed op tot ik de Brakig collectie nog eens zag passeren. Blijkbaar was de commode mij ontgaan van de tijdelijke collectie! 

Dat ontdekken van de commode was dus afgelopen maandag, 3 februari. Wetende dat de collectie beschikbaar was vanaf 1 februari. Wetende dat bij Ikea alles op 1 dag de deur uit is moest ik snel een beslissing nemen. Wederhelft gebeld "kunt gij vroeger stoppen vanavond? Wij gaan naar Lille". Maandag 17uur richting Lille dus. Aangekomen zag ik meteen al een hoekje met kussenslopen, mijn hart maakte al een klein sprongetje. Als een speurhond door de winkel op zoek naar de commode. Snif, geen kast aanwezig. Bij navraag aan de balie bleek die snol dan ook nog geen weet te hebben van die collectie. U denkt waarschijnlijk nu, "jamaar ge kunt de stock toch zien op de website?" neen, bij een tijdelijke collectie plaatsen ze dit niet online, buiten een folder kunt ge uw plan trekken. En wat zegt die aan de balie "als het niet online staat hebben we het niet"... er stond daar een halve collectie van Brakig die niet online staat maar wel aanwezig was, HOE KOMT DAT DAN? (valt het op dat ik zwaar teleurgesteld was? en dat dan allemaal nog eens in mijn beste Frans..)
Weer naar huis zonder kast maar met 3 kussenslopen, de wederhelft zei wijselijk niets.

Ik stuurde dan maar een mailtje naar Ikea NL of ze de reeks ergens in een dichtstbijzijnde Ikea hadden. In Nederland kregen ze blijkbaar meer informatie, ze konden mij zelfs zeggen in welke winkels de kast nog beschikbaar was. En dat was op begod 3 plaatsen in heel Nederland. De collectie was blijkbaar niet overal volledig aanwezig. En de dichtstbijzijnde was *tromgeroffel* in Eindhoven. Ok pieker pieker, we zijn nu dinsdag, tegen zaterdag is daar geen commode meer aanwezig he, ga ik echt naar Eindhoven rijden? 
Ja dus, om 15uur zat ik in de auto, helemaal alleen want de wederhelft was nog aan het werk. Een slachtoffer voor mijn doos in de auto te krijgen zou ik ginder wel vinden. Ginder aangekomen bleek er daar nog veel aanwezig te zijn, kopjes en kommetjes in overvloed! En jawel, mijn kast heb ik mee!
Hoezee en de hoera! Ik ben wel meteen in slaap gevallen toen ik thuis kwam, 3 uur rijden, de ikea doorkruisen en een doos in uwe auto sleuren is blijkbaar wel heel vermoeiend als je 7 maand zwanger bent.

Conclusie, als een zwangere vrouw iets wil ... ;)

Alé na zo'n lang epistel, vertel mij eens in wat kleur ik dat nu zou verven :D Ohja en de rest van mijn buit:(Hiervan enkel het zalmroze exemplaar)


Ik vond het de trip naar Eindhoven eigenlijk meer dan waard, ze hebben ook een heel ander aanbod van producten. Voor onze Eames zochten we nog een zacht kussentje en dat vond ik daar!
Now excuse me, ik ga de catalogus uit NL nog eens uitpluizen ;)

15 opmerkingen:

 1. de volgende keer laat je iets weten jong, ik rij mee voor ook zo'n kast. Deal?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Had ik dat geweten! Gisteren was ik nog rap rap op zoek naar een slachtoffer maar ik vond niemand :p Het waren 3 saaaaie uren in de auto. Maar ik weet niet waar gij woont maar eigenlijk valt Eindhoven wel mee. Vanaf Gent was het 1,5u. En ze hadden gisteren nog 35 exemplaren in stock (mocht ge ze echt graag willen ;) )

   Verwijderen
 2. oh heel erg mooi... een beetje jaloers... jammer dat dit niet in België komt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh dat is wel een héél mooie buit. Ik zou zo de auto in willen stappen en gaan shoppen. Die kop en schotels... zó leuk hè!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zotjes! ik ben dol op die tassen! zo mooooooi!
  en die kast, die zou ik i nde moeder van alle pastels verven: da pistache-munt-groenachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat dacht ik dus ook :D en dan de poten in't wit of (als dat gaat) afschuren tot het blank hout is. Maar dan zag ik zo op pinterest een kast waarbij ze iedere lade in een ander pastelkleurke doen en dat vond ik ook wel wijs... maar kdenk dat ik het gewoon simpel ga houden :)

   Verwijderen
 5. Hebben ze in Eindhoven ook de borden van de collectie ? Ik ben in Heerlen geweest maar daar geen borden .... Groetjes, Kathleen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Kathleen, de enige borden die ik gezien heb waren er die per 2 verpakt zaten in een kartonnen doos, vrij groot ook denk ik. Maar als je zekerheid wil kan ik je aanraden om gewoon een fb berichtje te sturen naar Ikea NL. Ze kunnen je zelfs de stock zeggen. Groetjes

   Verwijderen
  2. Doe ik, dank je wel! Kathleen

   Verwijderen
 6. ohhh mooie buit zeg!!! Ik moet dringend nog's naar Ikea duidelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben nog aan het ontzwangeren... en ook daar helpt Brakig niet echt bij. De kussenhoesjes matchen niet in mijn interieur. Maar ik heb ze wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En toevallig vandaag naar de Ikea in Zaventem geweest en daar is nu de Brakig collectie te vinden!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen